Openbaar vervoer
en lopen werkt hier het best.
De lucht is best schoon.



Tokyo, vrijdag 6 oktober 2017



Foto's en tekst door Dolf

P1230636-avond

P1230636-ochtendP1230636-avond

Als je je in de bonus Streetview-linkpagina van gisteren je omdraait, dan zie je dit. De foto is dan ook ook eergisteren genomen. (En o ja, de foto hierboven kun je net als gister heen en weer schuiven, voor wie dat nog niet had ontdekt.)

Zie je de vrolijk beschilderde vishandel, en de oranje Chou-lijn waarmee ik regelmatig van en naar Shinjuku reis?

Beving(en)
Vanmiddag om 17:00 uur tijdens de les voelde ik m'n stoel heel raar bewegen. En daarna nog een paar keer. Het bleek inderdaad een aardbeving te zijn. De lerares zette de deur van het lokaal open om te voorkomen dat we opgesloten zouden worden als straks de deur niet meer open zou kunnen. Maar het was niet erg genoeg om onder tafel te gaan zitten. We hebben even gewacht en toen we niets meer voelden, ging de deur dicht en gingen we verder met de les.

In het leslokaal naast ons hadden ze niets gemerkt, behalve één leerling dan. Ze was blij dat ze toch niet gek was. Waarschijnlijk waren we in onze groep net rustig aan het werk waardoor het meer opviel.

Uiteindelijk bleek het later een beving te zijn van 6.0 op de schaal van Richter, zo'n 255 km uit de kust op een diepte van 10 kilometer. Een aardige beving, maar ver weg gelukkig dus. Best wel een beetje spannend.

Daarna kwam er nog één toen ik om twaalf uur in bed lag. Duurde minstens tien seconden en was erg goed te voelen (want ik lag in bed). Bleek een kleinere te zijn: 5,4 op 50 km diepte, maar wel maar 32 kilometer uit de kust. Dus veel dichterbij.

IMG_0466
A-63-magnitude-earthquake-hit-off-the-coast-of-eastern-Japan